Bekijk recepten

Goed voor ogen

“Het oog wil ook wat” is een bekend gezegde dat ook opgaat voor eten. Niet alleen omdat het er lekker uit moet zien, maar meer nog omdat bepaalde voedingsstoffen erg belangrijk zijn voor de gezondheid van je ogen. Daarom bieden wij je, in samenwerking met ‘Goed voor Ogen’, deze receptenpagina aan. Hierop vind je gerechten die niet alleen smaakvol zijn, maar ook goed voor je ogen!

Waarom deze recepten?
Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat stoffen als zeaxanthine, luteïne, zink, Vitamine C en omega3-vetzuren essentieel zijn voor je ogen. Door deze stoffen blijven ze in een betere conditie en zijn ze beter bestand tegen schadelijke invloeden.

Zeaxanthine en luteïne zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor het netvlies. Zij werken in het lichaam als een antioxidant en verwijderen afvalstoffen uit het netvlies. Deze opruimers vind je onder andere terug in oranje paprika, veldsla, boerenkool en Goji-bessen. Omega 3-vetzuren houden de bloedvaatjes soepel en zijn daarbij belangrijk om droge ogen tegen te gaan. Je vindt omega 3-vetzuren terug in bijvoorbeeld vette vis en walnoten.

Als je last hebt van droge ogen of behoort tot de risicogroep voor oogziekten als macula degeneratie, cataract (staar) en glaucoom, dan kun je baat hebben bij het aanpassen van je voedingspatroon. En met deze heerlijke recepten is dat zeker geen straf! Wil je meer weten over preventie door middel van voeding en controle van je ogen? Vraag het ons, wij helpen je graag.