Skip to main content

Contactlenzen

Draag je liever contactlenzen dan een bril?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die je hebt op het gebied van harde en/of zachte lenzen? Of wil je meer weten over cilindrische, bifocale of multifocale lenzen?

Onze contactlensspecialist helpt je graag verder.
Samen bekijken we welke lens het meest geschikt is voor je.

Harde en zachte lenzen

Contactlenzen zijn grofweg in te delen in twee types: harde lenzen (in vaktaal: vormstabiele lenzen) en zachte lenzen. Beide lenzen hebben hun voor- en nadelen. Wij adviseren je graag over je contactlenzen en de vele mogelijkheden. Een relatief nieuwe trend in harde lenzen is de Ortho-K-lens, ofwel de ‘nachtlens’. Deze lens zorgt er terwijl je slaapt voor, dat de vorm van je oog verandert. Wanneer je de lenzen ’s ochtends uit neemt, kun je alles de hele dag scherp zien: zonder lenzen, zonder bril! Onze contactlensspecialist adviseert je graag over welke lens het beste bij jou past. Loop gerust binnen of maak online een afspraak voor meer informatie.

‘Bril en zo Lens-Abonnement’

Uniek bij Bril en zo: het ‘Lens-Abonnement’. Met dit abonnement weet je precies waar je aan toe bent wat betreft de kosten voor je contactlenzen. Het abonnement omvat lenzen, verzorgingsproducten, oogzorg, (her)aanpassing en zelfs een vervangingsregeling bij breuk of verlies. Zo kom je dus nooit voor onaangename verrassingen te staan! Het abonnement is er zowel voor harde als voor zachte lenzen.

Hulp bij ‘smartphone-ogen’

Smartphones en tablets: veel kinderen zijn er dol op! Maar veelvuldig gebruik van beeldschermen kan ook leiden tot myopie (bijziendheid). Met myopie kun je dichtbij wel scherp zien, maar veraf niet. Gelukkig is myopie bij kinderen goed te behandelen. Bij Bril en zo werken we hiervoor met een innovatieve techniek, die de foutieve groei van het oog (die myopie veroorzaakt) afremt. Dit kan zowel met contactlenzen als met brillenglazen. Wanneer je kind bij ons behandeld wordt voor myopie, zorgen we bovendien voor regelmatige controles en goede monitoring. We hebben een eigen orthoptist in dienst, die myopie kan vaststellen en de controles uitvoert. Meer weten over onze behandeling van myopie? Neem gerust contact met ons op!